Vlasti RH dostavile brojne dokumente

Osumnjičeno 11 Bošnjaka, a ni jedan nije uhićen za Orašje

sud
16.11.2016.
u 07:00

Srpske su vlasti još tijekom rata kompletirale pravosudni predmet u slučaju navodnih zločina na području Orašja zbog kojih su nedavno uhićena desetorica visokih hrvatskih vojnih i civilnih časnika, a značajan dio dokumentacije dobili su iz arhive HVO-a koja se nalazi u Zagrebu, otkriva se u korespondenciji sa službenim Zagrebom, kao i što upada u oči detalj da u nizu osumnjičenih desetorice Bošnjaka ni jedan nije uhićen.

Cvitanov odgovor

Naime, tužitelj Milanko Kajganić, podrijetlom iz Stanara, koji je u ratu bio angažiran u MUP-u RS-a, potpuno je izostavio s popisa za uhićenje Mustafu Hadžispahića, Mehu Delića, Huseina Mahmutspahića, Tahira Redžepovića, Šefku Sinanovića, Esada Mehmedovića, Hasana Klopića, Huseina Klenića, Senihada Hećimovića i Mersada Kamberovića. On je na mjesto tužitelja koji radi na ovom slučaju došao 2014., a prije njega više godina je na tom predmetu dokaze prikupljala Božidarka Dodik. Njega je na ovaj predmet rasporedio nedavno suspendirani glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović. Upravo je tužitelj Kajganić u rujnu 2014. iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata u Zagrebu dobio “izdvojene dokumente - ukupno 586 stranica” koji se tiču navodnih zločina na području Bosanske Posavine za koje je “procijenio da mu trebaju”. Tužitelj Kajganić je i Državnom odvjetništvu, Odjelu za ratne zločine u Zagrebu uputio molbu za pružanje međunarodne pravne pomoći. Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan izrazio je nakon uhićenja desetorice hrvatskih branitelja razočaranje zbog toga objašnjavajući također kako sumnja na namještaljku.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
11:37 16.11.2016.

Ovaj članak je tako smješan da bi čovjek puko od smjeha da nije ozbiljna tema. Do juče su se okrivljivali Bošnjaci za sve, a sada izlazi na vidjelo da je Hrvatska dala dokaze, da je Hrvat kao Ministar pravde BiHH pomagao da se to sve izvrši, da je Dodikov pulen sve to zakuhao kao glavni tužilac, a autor se pita kao malo dijete "a zašto samo mene krivite kad je Perica sve isto uradio". Jadno i žalosno, umjesto da se vidi kako je Čović zajedno sve ovo sa Dodikom organizovao, kako je Srbin tužilac bacio "muhe pod rep" sa ovim činom i da je jadno kako su se na ovo uhvatili svi branioci Hrvatskog naroda. Nemojte za sve kriviti Bošnjake kojih ovdje nema ni za lijeka. Nažalost Bošnjačkog vrha kao i Hrvatskog u BiH ima u mnogim kriminalnim radnjama istražujte to i Čovića i Izetbegovića, ali nemojte ovako bez argumenata da skačete kao ...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije