TUŽITELJSTVO BIH

Osumnjičeni za terorizam predan Tužiteljstvu BiH

Tužiteljstvo BiH
19.11.2023.
u 19:25

Policijski djelatnici SIPA-e predali su, u popodnevnim satima, Tužiteljstvu BiH osumnjičenog Adnana Ćatića, rođenog 1988. godine u Zenici.

Taj osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je sudjelovao na stranim ratištima Sirije i Iraka, gdje je djelovao u strukturama tzv. "ISIL-a", koji je od Vijeća sigurnosti UN-a proglašen terorističkom organizacijom.

Osumnjičeni se tereti da je, u dobi od oko 25 godina, pristupio strukturama "ISIL-a" te je, na području Bliskog Istoka, proveo oko deset godina. Jedan je od osumnjičenih sa najdužim boravkom na navedenom području.

- Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj iz Odsjeka za terorizam Tužiteljstva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora, između ostalog jer se radi o osumnjičenom koji je duži vremenski period bio nedostupan pravosudnim organima BiH. 

Tužiteljstvo BiH i partnerske institucije i agencije za provedbu zakona u BiH i inozemstvu provode aktivnosti usmjerene ka lociranju, izručenju i procesuiranju više osoba koje su, u proteklom periodu, boravile na stranim ratištima s ciljem njihove deportacije i kaznenog procesuiranja u Bosni i Hercegovini - saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije