Vandalizam

Oštećene dvije zavjetne kapelice i spomenik hrvatskim braniteljima

15.07.2019.
u 15:31

Uništavanje vjerskih objekata i razbijanje spomenika hrvatskim braniteljima u Bosni i Hercegovini više uopće nije pitanje puke slučajnosti ili tek izoliranih incidenata za koje se ne znaju motivi.
Najnoviji slučaj dogodio se u naseljenom mjestu Ždrimci, u općini Gornji Vakuf - Uskoplje gdje je, za sada, nepoznati počinitelj oštetio dvije zavjetne kapelice i spomenik hrvatskim braniteljima na Vidaku kojem je u tijeku obnova.
Općinski odbor HDZ-a BiH Uskoplje, predsjednik Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje Goran Batinić i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata podružnice Uskoplje Ivica Udovčić oštro su osudili navedene događaje i zatražili od nadležnih tijela što bržu istragu i pronalazak počinitelja.
U razgovoru s mještanima dolazimo do saznanja da sumnjaju na istog počinitelja koji je prije 20-ak dana uništio rad i trud mještana koji su se organizirali u akciju uređenja obale oko Ždrimačkog jezera, inače jednog od bisera ljepote na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje, o čemu su izvještavali lokalni mediji.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije