ministar civilnih poslova

Osmanović: Nećemo dozvoliti da građani BiH ostanu bez putovnica

Adil Osmanović
06.01.2017.
u 16:51

Vijeće ministara neće dozvoliti da građani BiH ostanu bez mogućnosti da dobiju putovnice  zbog prestanka važećeg ugovora o izradi putnih isprava i neizbora novog isporučitelja, tvrdi ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović za Faktor.

- Predložit ću već na narednoj sjednici, kada ona bude zakazana, da napravimo radnu grupu koju će činiti predstavnici Agencije za identifikacijska dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA), Ministarstva civilnih poslova i Ministarstva financija i trezora koja će biti zadužena voditi pregovore sa sadašnjim isporučiteljem knjižica za putovnice o produženju važenja ugovora do izbora novog isporučitelja – kazao je Osmanović. 

Prema njegovim riječima IDDEEA je već pripremila informaciju o dosadašnjim aktivnostima na izboru novog isporučitelja i ona bi se također trebala naći pred ministrima na narednoj sjednici.

- Dok ne obavimo raspravu o informaciji koju je napravila IDDEEA i ne usvojimo odgovarajuće zaključke ne možemo poduzimati bilo kakve korake, pa ni vršiti izmjene Pravilnika o izgledu i sadržaju putnih isprava – dodao je Osmanović.

Postojeći ugovor o izradi putnih isprava istječe 21. ožujka. Prema trenutnoj situaciji, građani BiH nakon tog datuma neće moći vaditi putne isprave, jer neće biti putnih knjižica, sve dok se ne izabere novi isporučitelj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije