loša poruka

Oskrnavljeno groblje u Pajićima: Kome smetaju pokojni?

Foto: Ramski Vjesnik
1/3
02.11.2018.
u 21:32

Od kraja samog rata Pajićani i svi koji gravitiraju ovom području dolaze upaliti svijeće za svoje pokojne na mjena groblja i to upravo na Svisvete ili Dušni dan. Tako je bilo i ove godine. Međutim, Pajićane je dočekalo neougodno iznenađenje.

Jedan dio ograde oko groblje je srušen, dok je ispred kapelice na jednom grobu ložena vatra. Također je u samoj kapelici ložena vatra. Ako je netko ovih dana u vrijeme kiše tražio sklonište onda nije barem trebao ložiti vatru na grobu ili u kapelici, piše Ramski vjesnik.

Prisjetimo se da su sela u ovom području u kojima su živjeli Hrvati katolici potpuno uništena tijekom rata iako nije bilo izravnih radnih djelovanja.  

Nije ostao u Pajićima ni kamen na kamenu kao i u većini sela: Škarice, Ivanci, Banja Lučica, Gornja i Donja Vratna gora. 

Ove godine su se Pajićani organizirali i doveli vodu na Pajića brdo gdje se okupljanju jednom godišnje.

Ovih dana su započeli priprema za izgradnju porušenih objekata.

Kako bi trebali protumačiti ovu poruku sa groblja iz Pajića i to upravo oko blagdana kada se posebno sjećaju  svojih pokojnih. Zar nekome smetaju i pokojni?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije