krediti

Osiguran novac za novu dionicu koridora Vc

06.11.2015.
u 06:45

Osigurana su sredstava za daljnju izgradnju dionice Zenica jug - Zenica sjever, konkretnije za poddionicu Donja Gračanica - Klopče

Zastupnički dom i Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrili su odluke o prihvaćanju zaduženja Federacije po sporazumima o zajmu BiH i OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID) za realizaciju projekta koridora Vc u iznosima od 24,000.000 eura i od 48,000.000 dolara. Na taj način osigurana su sredstava za daljnju izgradnju dionice Zenica jug - Zenica sjever, konkretnije za poddionicu Donja Gračanica - Klopče, prenosi Fena. - Ova poddionica prolazi vrlo zahtjevnim terenom na kojem na malim udaljenostima postoje velike visinske razlike, pa su tako na dužini od oko šest kilometara projektom predviđena čak četiri vijadukta te dva tunela - istaknuli su iz JP Autoceste Federacije BiH, dodajući da je dobiveno odobrenje za građenje. Kredit OPEC-a ugovoren je pod vrlo povoljnim uvjetima - uz kamatu od 3 posto i rok otplate od 15 godina nakon izgradnje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije