položili prisegu

Oružane snage BiH dobile nova 204 vojnika

08.11.2019.
u 15:30

Nakon uspješno završene osnovne vojničke obuke koja je trajala 12 tjedana, danas su u Centru za osnovnu obuku u Pazariću 204 kandidata, među kojima su 33 žene, položili prisegu i pristupili u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Tim povodom upriličena je svečana ceremonija kojoj je, osim obitelji kandidata, nazočio i veliki broj uzvanika.

Dobrodošlicu prisutnima poželio je komandant Centra za osnovnu obuku pukovnik Alem Kaplan koji je istaknuo kako je ulaganje u mlade ljude jamac razvoja i uspjeha Oružanih snaga BiH, pa je stoga danas veliki dan za Oružane snage.

- Centar za osnovnu obuku ima privilegiju izvoditi osnovnu vojničku obuku i prvi utjecati na kandidate, ugraditi im vojne vrijednosti, pa je na nama velika odgovornost - rekao je Kaplan.

Kandidatima je poručio kako su izabrali jedno od najčasnijih zanimanja, te je njihova položena zakletva za služenje i očuvanje interesa Bosne i Hercegovine najbolji način na koji se može služiti svojoj domovini i svim građanima. 

Prisutnima se obratio i zamjenik komandanta Komande za podrške OS BiH brigadir Rusmir Mrković koji je kandidatima 22. klase čestitao na uspješno završenoj obuci, te poželio uspjeh u nastavku profesionalne vojne karijere.

Na kraju svečanosti uručene su pohvale kandidatima koji su postigli najbolje rezultate, priopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?