svečana prisega

Oružane snage BiH bogatije za 132 vojnika

13.11.2020.
u 18:01

Na lokaciji vojarne “Zaim Imamović” u Pazariću danas je upriličena svečana prisega i ceremonija prijema u profesionalnu vojnu službu 23. klase vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Nakon pozdravnih riječi dobrodošlice, pukovnik Alem Kaplan, komandant Centra za osnovnu obuku, je istaknuo da su ljudski resursi najvažniji dio bilo koje organizacije i da je danas veliki dan za OSBiH, "jer smo bogatiji za 132 mlade osobe, od kojih je 20 osoba ženskog spola.

Danas se u Centru piše povijest, ističe pukovnik Kaplan, "jer se po prvi put organizira polaganje svečane prisege po vodovima umjesto postrojavanja cijele klase, a sve u cilju poštivanja epidemioloških mjera kriznih stožera za sprečavanje širenja virusa Covid-19".

- Dodatno tijekom obuke kandidati i kandidatkinje nisu napuštali lokaciju. Ova odluka je možda na početku bila teška, ali se pokazala kao odličan model, jer je tijekom devet tjedana obuke bio evidentiran samo jedan oboljeli kandidat, u prvom tjednu obuke. Istovremeno, kandidati su bili više posvećeni svojim obvezama i u kontinuitetu učenja ostvarili bolje rezultate - priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?