rade punim kapacitetom

Opskrba tržišta BiH je prioritet za Bosnalijek

19.03.2020.
u 18:38

Povodom novonastale situacije uvjetovane pandemijom koronavirusa COVID-19, iz tvrtke  Bosnalijek d.d. Sarajevo priopćili su da rade punim kapacitetom, te da radnici čine sve što je u njihovoj moći da osiguraju neometanu opskrbu tržišta u Bosni i Hercegovini.

- Bosnalijek, kao lider u proizvodnji lijekova i drugih farmaceutskih proizvoda, svjestan je svoje pozicije i značaja za građane i zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini. Stoga ćemo daljnje poslovanje maksimalno prilagoditi potrebama domaćeg tržišta i dati puni doprinos očuvanju zdravlja naših građana.      

Želimo istaknuti kako je zbog povećane potražnje pokrenuta i dodatna proizvodnja dezinfekcijskih sredstava, te da Bosnalijek isporučuje znatno veće količine ovih proizvoda na tržište, nego je to bio slučaj prije pojave koronavirusa COVID-19 - kaže se u priopćenju iz Bosnalijeka.

Naglašavaju kako je nužan preduvjet za nastavak proizvodnje osiguravanje neometanog opskrbljivanja neophodnim sirovinama, a da se značajan dio repromaterijala ne proizvodi u Bosni i Hercegovini i mora se uvoziti. Stoga pozivaju sve nadležne institucije u Bosni i Hercegovini, da u sujradnji s vlastima drugih država, hitno reagiraju kako bi se osigurao neometan transport roba, posebno različitih vrsta repromaterijala.  

- Također, želimo uputiti apel vlastima u Bosni i Hercegovini, kao i maloprodajnim objektima u kojima se prodaju proizvodi za dezinfekciju, da donesu mjere kojim će se ograničiti količina koju jedan pojedinac može kupiti, a kako bi ovi proizvodi mogli doći do što većeg broja građana - napominju iz Bosnalijeka. 

Kako se dodaje, Bosnalijek nema svoju maloprodajnu mrežu i svi njihovi proizvodi distribuiraju se putem ljekarni i drugih maloprodajnih lanaca.

- Svjesni smo da mnogi građani ne uspijevaju kupiti dezinficijense i to je velikim dijelom posljedica neracionalne kupovine - kaže se u priopćenju.

Uprava Bosnalijeka, kako dodaju, kontinuirano prati sve preporuke i naredbe nadležnih tijela i provodi sve mjere zaštite svojih radnika.

- Cilj nam je osigurati neometan proces proizvodnje na način da se našim radnicima pruži maksimalna zaštita, a da se istovremeno omogući neometan rad, kako bi zadovoljili sve potrebe zdravstvenih institucija i građana Bosne i Hercegovine - kaže se u priopćenju iz Bosnalijeka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?