ZDRAVSTVENI PROBLEMI

Oprez! Evo kako alkohol uništava zube i usnu šupljinu

06.02.2019.
u 16:40

Prekomjerno ispijanje alkohola negativno utječe na mozak, razinu šećera u krvi, jetru, ali i zube.

Pretjerana konzumacija alkohola nije dobra za zdravlje i može biti uzrok raznih zdravstvenih problema.  

Prekomjerno ispijanje alkohola negativno utječe na mozak, razinu šećera u krvi, jetru, ali i zube. Svakako je potrebno prati zube nakon konzumacije alkoholnih pića, ako ih već konzumirate. 

Evo kakve probleme u usnoj šupljini može uzrokovati...

Gubitak zuba

Prekomjerno ispijanje alkohola uzrokuje nastanak veće količine plaka na zubima u odnosu na osobe koje ne piju alkohol često. To može uzrokovati i pojavu paradontoze i u konačnici i gubitka zubi. Nerijetko alkoholna pića sadrže veće količine šećera, a mnogi ih ispijaju i u kombinaciji s gaziranim pićima koja sadrže sodu što dodatno štetno utjeće na zubnu caklinu i gomilanje plaka na zubima.

Suhoća usta

Alkoholna pića uzrokuju dehidraciju i suhoću usne šupljine. Zbog nedostatne količine sline u ustima, moguć je brži razvoj bakterija i nastanak plaka.

Mrlje na zubima

Bijeli, holivudski osmijeh je uvijek IN, a pretjerana konzumacija alkohola može uzrokovati i promjenu boje zubi. Žute ili smeđe mrlje nikako nisu poželjne na zubima, a alkoholna pića mogu sadržavati boje koje se "lijepe" na zubnu caklinu uz djelovanje kiseline iz pića. Osim žestokih alkoholnih pića, "bojanje zubi" može uzrokovati i pivo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?