Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Oplovili smo konstrukciju Pelješkog mosta: Pogledajte kako napreduju radovi

Napreduju i radovi na pristupnim cestama gdje izvođači trenutno rade na iskopima trase i tunela
20. listopada 2020. u 16:36 0 komentara 1908 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Radovi na Pelješkom mostu napreduju prema planu unatoč krizi prouzrokovanom pandemijom koronavirusa, a danas će ih obići i Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno sa saborskim zastupnikom, Brankom Bačićem, dubrovačko-neretvanskim županom, Nikolom Dobroslavićem te predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta, Josipom Škorićem.

Trenutno se na gradilištu mosta nalazi više od 690 radnika, a u tvorničkim pogonima u Kini nastavljena je proizvodnja segmenata čelične konstrukcije. Napreduju i radovi na pristupnim cestama gdje izvođači trenutno rade na iskopima trase i tunela. Oko dijelova Pelješkog mosta, koji se već naziru, danas je oplovio i Večernji list, a novinarka Slavica Vuković obišla je gradilište.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić osvrnuo se na utjecaj pandemije na gradnju mosta te rekao: "Kriza je utjecala na izgradnju mosta, ali zajedno s izvođačima radova pokušavamo taj utjecaj krize svesti na što je manju moguću mjeru". "Kontinuirano vodimo brigu u ovom projektu da preveniramo sve moguće buduće utjecaje koronakrize na realizaciju projekta", dodao je i kao primjer naveo pravovremeno naručivanje robe potrebne za izvođenje radova i završetak projekta

VIDEO Josip Škorić o gradnji Pelješkog mosta (Snimila Slavica Vuković)
 
 

Ističe i kako su vrlo zadovoljno izgradnjom pristupnih cesta. "Napreduje točno po planu, usudio bi se reći čak i malo brže. Sve ide onako kako smo zacrtali i ono što smo postavili kao izazov je taj rok koji je postavljen za rujan 2022. svesti prije turističke sezone, dakle negdje u 6. ili 7. mjesecu", navodi i zaključuje: "Ako ne bude promjena, koristit ćemo se mostom krajem iduće godine". Radove na mostu i ministar Butković danas će obići brodom, a nakon obilaska, započet će radni sastavak s predstavnicima izvođača u prostorima Hrvatskih cesta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.