POSUŠJE:

Općinsko vijeće proglasilo 30. svibnja danom posuških branitelja

Posušje
23.05.2016.
u 17:12

Općinsko vijeće Posušja, bez većih zamjerki usvojilo je izvješća o radu JU Urbikom za proteklu godinu, te izvješća o izvršenju proračuna općine Posušje također za proteklu, 2015., i od prva tri mjeseca tekuće godine.

Protekle godine se po prvi put u Posušju obilježio Dan hrvatskih branitelja općine Posušje. Općinsko vijeće Posušje, stoga je, na posljednjoj sjednici donijelo odluku o proglašenju, 30. svibnja danom posvećenom posuškim braniteljima. Za poslove organizacije svečanosti ubuduće će biti zadužena Služba za branitelje općine Posušje u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Također je formaliziran postupak izmjene imena Narodne knjižnice Posušje. Naime, povodom 200. obljetnice rođenja znamenitog posuškog franjevca fra Petra Bakule, prije nekoliko mjeseci pokrenuta je inicijativa da Narodna knjižnica ponese njegovo ime. To nagovještava kako će u skoroj budućnosti ploča s imenom ovog posuškog i hercegovačkog prosvjetitelja krasiti ulaz u gradsku knjižnicu.

Općinsko vijeće Posušja usvojilo je i Odluku o određivanju prosječne konačne građevinske cijene za kvadratni metar korisne stambene površine. Tako konačna građevinska cijena za 1 metar kvadratni iznosi 600KM i služit će kao osnovica za izračunavanje rente.

Vijećnici su usvojili i Odluke o pristupanju izradi izmjene i dopune regulacijskog plana za sljedeće lokalitete: Carski Gaj, Čitluk-Bage, Donji Jukići te za područje Ulica kralja Zvonimira u Posušju. Također, usvojena je odluka o pristupanju izradi regulacijskog plana Čitluk-Crnogorci.

na sjednici  svečanu prisegu dala je nova vijećnica Martina Čutura. Ona je ispred NSRZB zamijenila vijećnika Antu Pavkovića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije