Načelnik Zvonimir Anđelić potpisao ugovore s korisnicima

Općina Usora sufinancirat će prvu stambenu nekretninu za tri mlade obitelji

14.10.2022.
u 12:21

Nakon što je provedena procedura javnoga oglasa, a u skladu s odlukom o sufinanciranju rješavanja prvoga stambenog pitanja za mlade obitelji na području općine Usora u 2022. godini, načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić u notarskom je uredu s korisnicima Kristijanom i Dajanom Ivić iz Žabljaka, Borisom i Antonijom Jurišić iz Žabljaka te Marijanom i Ilianom Pauković iz Alibegovaca potpisao ugovor o sufinanciranju rješavanja prvog stambenog pitanja mladih bračnih parova na području te općine u Zeničko-dobojskoj županiji.

Navedenim ugovorom Općina Usora obvezuje se isplatiti korisnicima bespovratna financijska sredstva u iznosima od 8400 KM do 10.000 KM, ovisno o pojedinačno odobrenim sredstvima. Kako navode iz Općine Usora, korisnici navedenih sredstava obvezuju se da će dogradnju, izgradnju i kupnju stambenog objekta završiti sukladno izdanome odobrenju za građenje, useliti se u njega u roku od pet godina te u njemu živjeti minimalno sljedećih 15 godina.

Načelnik općine Usora izrazio je nadu da će u sljedećim godinama biti više korisnika sufinanciranja od Općine Usora, a ovogodišnjim korisnicima zaželio što brže i sretnije useljenje. Inače, ovom mjerom općine i gradovi u FBiH pomažu mladim obiteljima kako bi ih potaknuli ostati u rodnome kraju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije