GORI OD ISIL-A?

'Oni su najopasnija organizacija u povijesti i prijetnja ljudskom rodu'

11.05.2017.
u 17:45

'Je li ISIL posvećen nastojanju uništavanja perspektive za opstojnost ljudskog roda?'

Američki lingvist i filozof Noam Chomski rekao je da je američka Republikanska stranka "najopasnija organizacija u ljudskoj povijesti", piše Independent. 

I sam je priznao da takva izjava zvuči poprilično pretjerano, no dodao je da je to istina. Potom ga je novinar BBC-ja Evan Davis pitao je li Republikanska stranka gora od terorističke organizacije Islamske države, na što mu je Chomski odgovorio protupitanjem: 'Je li ISIL posvećen nastojanju uništavanja perspektive za opstojnost ljudskog roda?'

Cilj im je uništenje ljudskog roda 

Chomski je prozvao Republikansku stranku zbog toga što ne radi ništa po pitanju klimatskih promjena. Po njemu, ne samo da ne rade ništa već stanje samo pogoršavaju. Prozvao ih je zbog podržavanja proizvodnje fosilnih goriva, ne pružanja pomoći državama u razvoju, smanjenju regulacije za smanjenje ispuštanja stakleničkih plinova. - Ako su to posljedice njihova djelovanja, to je vrlo opasno - rekao je Chomski koji je ranije davao izjave da su Republikanci posvećeni cilju da unište ljudski rod na Zemlji. Smatra da će izbor Donalda Trumpa biti gori za svijet nego za SAD. 

SAD potkopava napore

- Najvažniji aspekt izbora Donalda Trumpa, a to nije samo Trump nego cijela Republikanska stranka, je njihova razlika u stavovima o klimatskim promjenama s ostatkom svijeta - rekao je Chomski i objasnio da je to ključna tema i egzistencijalna prijetnja. - SAD je po tom pitanju jedinstven svijetu. Ne samo da odbija sudjelovati u pokušajima da se nosimo s posljedicama klimatskih promjena, već smo posvećeni tome da potkopavamo te napore - kazao je Chomski i upozorio da nije jedini Trump koji tako razmišlja već su svi kandidati u predizborima Republikanske stranke govorili da se klimatske promjene "možda i događaju", ali da oni oko toga ništa neće poduzeti.  
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije