Zvizdić - Chakrabarti

Omogućiti javnim poduzećima pristup komercijalnim sredstvima EBRD-a

zvizdic Chakrabarti
22.02.2016.
u 18:17

Predsjedavatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Londonu s predsjednikom Europske banke za obnovu i razvoj Sumom Chakrabartijem. Razgovarali su o europskom putu BiH nakon predaje aplikacije za članstvo u Europskoj uniji. 

Predsjedavatelj Zvizdić je upoznao predsjednika Chakrabartija s ekonomskom i političkom situacijom u BiH i o stupnju ispunjavanja uvjeta iz ekonomske reformske agende.

Chakrabarti je rekao da je BiH ozbiljan kandidat za održavanje godišnje konferencije EBRD-a u Sarajevu 2019. godine i da će o tome odlučivati Odbor guvernera polovinom ožujka ove godine. Zvizdić se zahvalio na ovoj inicijativi i rekao da cće to biti značajno za promoviranje države i za prezentiranje regionalnih i projekata BiH. 

Zvizdić je izrazio nadu da ce unutar politike EBRD-a, Koridor Vc biti prioritet i da će biti omogućen pristup komercijalnim sredstvima EBRD-a javnim poduzećima u BiH, posebno iz oblasti izgradnje transportne infrastrukture. On je rekao i da BiH u naredne četiri godine treba izgraditi najveći dio infrastrukture  i unaprijediti ukupnu ekonomsku strategiju. Istaknuo je i cjelokupan značaj svih segmenata u energetskom sektoru. Rekao je i da BiH očekuje veća sredstva za infrastrukturne projekte i da je prenos pozitivnih znanja i iskustava za BiH izuzetno važan i da BiH očekuje i takvu vrstu pomoći. 

Chakrabarti je rekao kako Europska banka za obnovu i razvoj želi nastaviti pomagati obnovu BiH i da se nada novim investicijama.

Sastanku je prisustvovao zamjenik predsjedavatelja VMBiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i direktor JP Autoceste Federacije BiH Jasmin Bučo, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije