nekoliko ideja

Omiljena zimska namirnica: Evo kako sve možete pripremiti kiseli kupus

shutterstock
08.12.2020.
u 11:16

Kiseli kupus omiljena je zimska namirnica, a najčešće se priprema u obliku sarme. Koliko god ju voljeli, ponekad zaista dosadi. Zato danas donosimo nekoliko novih recepata koje možete isprobati već ovoga tjedna. 

Hot-dog pripremite sami kod kuće. Dinstajte sitno narezani kiseli kupus, dodajte nekoliko kiselih krastavaca, žičicu senfa, dvije žlice šećera i malo sjemenki kima. Hot-dog pecivo ugrijte kratko, dodajte mu pripremljeni nadjev i hrenovku.

Ako vam dolaze gosti za blagdane, napravite nešto posebno - kiseli kupus u lisnatom tijestu. Na kockice narežite kuhanu šunku pa je pomiješajte s ispranim i ocijeđenim narezanim kiselim kupusom. Možete dodati i sjeckanu papriku ili sušene rajčice te malo sira. Posolite i popaprite pa nadjenite razvaljano lisnato tijesto. Zarolajte i premažite razmućenim žumanjkom. Pecite 20-25 minuta pa poslužite toplo.

Ima li boljeg nedjeljnog ručka od pečenog mesa i priloga? Složit ćemo se da nema i da ovaj recept zvuči fantastično. Kiseli kupus začinite s malo dimljene paprike i stavite u posudu za pečenje u koju ste prethodno dodali malo ulja i nekoliko režnjeva češnjaka. Na posloženi kupus stavite meso po želji - rebarca, batci i zabatci, teletina - izbor je na vama. Pecite oko 40 minuta na 180°C. Uz ovo možete ispeći i malo krumpira.

Osim s kobasicama i pečenim mesom, kiseli kupus odlično se slaže s gljivama. U zdjelici vode oko pola sata namačite sušene gljive po izboru, a vodu obavezno sačuvajte. Na ulju dinstajte narezani kiseli kupus, a zatim u tavu ubacite narezanu kuhanu kobasicu i dobro je popržite. Dodajte i ocijeđene gljive pa pustite da se sve kuha. Dodajte malo vode od gljiva, sol i papar, pa pustite da se sve još kratko kuha, dok voda ne ispari.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije