iskeno

Oliver za srpski Nedeljnik o pjesmama za srpske serije i filmove, Titu...

Oliver Dragojević
Anto Magzan/Pixsell
01.06.2017.
u 14:45

Glazbenik je nakon 30 godina šutnje za srpske medije dao intervju Nedeljniku i pričao o kolegama, turneji iz 1978., utakmici između Hajduka i Zvezde na dan kad je Tito umro...

Trideset godina Oliver Dragojević nije davao izjave za srpske medije i odbija je sve angažmane u Srbiji, no ovih dana je popustio i dao je intervju za srpski Nedeljnik. 

Intervju su na svojoj stranici objavili u nekoliko nastavaka, a pjevač je odgovarao na pitanja o Titu, glazbi, Hajduku.Na pitanje da li je bio na čuvenoj utakmici između Hajduka i Zvezde koja se igrala na dan Titove smrti, Oliver je odgovorio: - Nisam bio na utakmici. Bio sam u Veloj Luci. Urednik Nedeljnika Branko Rosić pitao ga je i što je pomislio kad je umro Tito, a Oliver kaže:

- Ništa. Umro je čovjek. Objavio je tu vijest onaj voditelj na televiziji. I gotovo. To je to. Na stadionu se plakalo. Sjećam se posljednjih Titovih mjeseci u bolnici u Ljubljani. Tanjug je javljao: Stanje se užasno pogoršalo, a sutradan su govorili: 'Stanje se popravlja'. Mi smo živjeli od tog raspoloženja. To je bilo takvo vrijeme."

Prisjetio se i turneja po bivšoj Jugoslaviji i kako je skidao jumbo plakate za svoje koncerte na turneji 1978. godine jer mu se nije sviđala agresivna kampanja, bio je ležeran tip i htio je da se sve odvija opušteno. Priznao je i da svoje pjesme koje su korištene u srpskim serijama i filmovima nije čuo već četrdeset godina. 

Na pitanje kako vidi budućnost Dragojević je rekao: Teško je reći što će donijeti budućnost, ali po mom mišljenju sve se kotrlja prema dnu. Netko će reći za ove moje riječi: 'Što ovaj priča?' Ne žalim se ja ni na što. Ali žao mi je djece jer im je perspektiva loša. U Hrvatskoj mladi ljudi idu u Irsku i Njemačku. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

VA
Varesak
16:45 02.06.2017.

Pravi umjetnik i gospodin bio i ostao to.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije