središnje izborno povjerenstvo

Okrugli stol o uvođenju novih tehnologija u izborni proces

dsdsds
16.03.2017.
u 19:00

Okrugli stol o temi "Analiza stanja i predlaganje modaliteta uvođenja novih tehnologija u izborni proces u Bosni i Hercegovini“ organiziran je danas u glavnom gradu BiH.

Organizatori su Interresorna radna grupa za analizu stanja i predlaganje modaliteta uvođenja novih tehnologija u izborni proces u BiH, uz podršku Vijeća Europe i uz administrativnu podršku Udruženja izbornih službenika BiH.

Okupljeno je više od 80 sudionika i predstavnika entiteskih i državnih institucija, predstavnika općinskih i gradskih izbornih komisija, izborni eksperti iz zemlje i inoostranstva, predstavnici političkih stranaka, nevladinog sektora i poslovnih subjekata.

Cilj skupa je bila javna diskusija, prezentacija, diseminacija i dobijanje mišljenja javnosti o vrsti, načinu i tempu uvođenja novih tehnologija u izborni proces u BiH. Imajući u vidu najširi javni interes za uvođenje informacijskih tehnologija u izborni proces, sudionici su istakli potrebu primjene informatičkih tehnologija u sve faze izbornog procesa.

Na okruglom stolu obratili su se predsjednica Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine Irena Hadžiabdić, predsjedateljica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i predsjedatelj Interresorne radne grupe Suad Arnautović, IT ekspert iz International IDEA iz Stokholma Peter Wolf, predstavnici Agencije za identifikacijske dokumente, evidencije i razmjenu podataka (IDDEEA), predstavnici Ministarstva komunikacija i prometa BiH, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova BiH, općinskih izbornih komisija Vlasenica, Orašje, Bijeljina, Kalesija, Stari Grad Sarajevo, Mostar, Breza, Rogatica, kao i i predstavnica Insert d.o.o. koja je predstavila modul za glasanje slijepih. 

Ključna preporuka ovog skupa je da je potrebno da Parlamentarna skupština hitno razmotri i usvoji Strategiju za primjenu novih tehnologija u izbornom procesu u BiH, priopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije