završen dvogodišnji program

Okončan program obuke u zbrinjavanju traumatskih povreda u taktičkim situacijama

završen dvogodišnji program
20.05.2016.
u 15:33

Veleposlanstvo SAD-a u BiH priopćilo je da je uspješno završen dvogodišnji program koji je uključivao suradnju veleposlaninog tima za civilno-vojnu suradnju i ICITAP-a sa predstavnicima agencija nadležnih za provođenje zakona iz cijele BiH.

Program je pokrenut s ciljem uspostavljanja standarda za pružanje medicinske i prve pomoći u izvanrednim situacijama, kao i osiguranja što bolje usluge ljudima u lokalnim zajednicama.

Program obuke u zbrinjavanju traumatskih povreda u taktičkim situacijama započeo je kao program obuke iz pružanja prve pomoći, namijenjen osoblju nadležnih agencija koje, u slučaju izvanredne situacije, treba prvo da reagiraju.

- Predstavnici policijskih agencija iz Banjaluke, Sarajeva i Mostara, kroz sujdelovanje u aktivnostima širom BiH (uključujući Banju Luku, Mostar, Sarajevo i Tuzlu) razvijali su dosljedne, visoke standarde u pružanju pomoći pri traumama, kao i način kako zajedno mogu raditi na dostizanju tih standarda -  priopćeno je.

Pripadnici 92. bataljona za civilnu suradnju Oružanih snaga SAD-a, uz logističku i materijalnu pomoć ICITAP-a, obučili su oko 300 pripadnika deset različitih policijskih agencija, počevši sa standardnom obukom iz pružanja prve pomoći do obuke budućih trenera.

Nakon posljednjeg u nizu treninga, koji je ovog tjedna završen u Mostaru, policijske agencije sad imaju svoje certificirane trenere koji provode ovaj program, priopćeno je iz Veleposlanstva SAD-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?