nakon odluke Vijeća ministara BiH

OESS pozdravlja usvajanje Strategije BiH za borbu protiv korupcije 2024. - 2028.

korupcija
19.06.2024.
u 20:27

Misija OESS-a u Bosni i Hercegovini pozdravlja odluku Vijeća ministara BiH i usvajanje Strategije Bosne i Hercegovine za borbu protiv korupcije 2024. - 2028. i pratećeg Akcijskog plana za provedbu Strategije. Usvajanje te strategije predstavlja značajan korak naprijed u uspostavljanju funkcionalnog okvira upravljanja borbom protiv korupcije.

Misija poziva na provedbu mjera navedenih u Strategiji i Akcjskom planu. Te mjere su od suštinske važnosti za jačanje vladavine prava, stvaranje sustavnih rješenja za efikasno sprječavanje korupcije, poticanje ekonomskog razvoja i unaprjeđenje kvaliteta života svake građanke i građanina u BiH.

Misija je podržala izradu te i drugih strategija za borbu protiv korupcije na svim razinama vlasti, unaprijedila koordinaciju i pomogla vlastima u rješavanju izazova u otkrivanju nepravilnosti koje mogu dovesti do korupcije. Misija će to nastaviti. 

- Misija će također nastaviti podržavati provođenje mjera iz Strategije koje doprinose uspostavljanju efikasnih sustava prevencije korupcije u BiH - priopćeno je iz Misije OESS-a u BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije