Manifestacija "Ljeto na Vrbasu" ove godine održava se 70. put, a trajat će do 30. srpnja

Održani tradicionalni skokovi u Vrbas, najljepšu "banjolučku lastu" izveo Igor Arsenić

25.07.2023.
u 16:51

Ovoga ljeta planiramo i novu skakaonicu na Zelenom mostu kako bismo njegovali ovu tradiciju i "banjolučku lastu", kazao je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković

U okviru manifestacije "Ljeto na Vrbasu" održani su tradicionalni skokovi s Gradskog mosta u Banjoj Luci. Od ukupno 20 natjecatelja, žiri je odabrao najljepšu "banjolučku lastu", koju je izveo Igor Arsenić iz Banje Luke.

Ovoj manifestaciji nazočio je i gradonačelnik Draško Stanivuković.

- Posebno mi je drago što ovo 70. Ljeto proslavljamo na poseban način, uz nove plaže koje smo uredili u Toplicama, a početkom kolovoza imat ćemo i još jednu uređenu plažu na potezu od Zelenog do Gradskog mosta s brojnim sadržajima - kazao je gradonačelnik Banje Luke.

Istodobno, kako je kazao, ispod Kastela počinju radovi na prvom kolektoru na Vrbasu kako bi ova banjolučka rijeka bila čista.

- Ovoga ljeta planiramo i novu skakaonicu na Zelenom mostu kako bismo njegovali ovu tradiciju i "banjolučku lastu", kazao je Stanivuković.

Manifestacija "Ljeto na Vrbasu" ove godine održava se 70. put, a trajat će do 30. srpnja.

Manifestaciju na rijeci Vrbasu prvi put su organizirali članovi Kluba akademičara Banja Luka još 1953. godine pod nazivom "Karneval na Vrbasu". Krajem sedamdesetih godina manifestacija mijenja ime u "Susreti na Vrbasu", a od 1996. dobiva današnje ime.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije