Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Održana sjednica Vlade HBŽ-a

20. lipnja 2018. u 16:42 0 komentara 43 prikaza

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) donijela je, na svojoj današnjoj sjednici, Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava i raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2018. godine u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa.

Odobrena sredstva u Proračunu u tekućoj godini za grant sporta iznose 180.000 maraka.

Temeljem donesene Odluke, Vlada HBŽ-a dala je suglasnost Sveučilištu u Mostaru za donošenje odluke o namjeravanoj integraciji Sveučilišta u Mostaru kojom bi to Sveučilište ubuduće bilo jedinstvena pravna osoba.

Usvojena je i odluka o izdvajanju 5.000 maraka iz tekuće pričuve županijskog proračuna za sponzoriranje 12. županijske stočarske izložbe u sklopu tradicijske poljoprivredno, kulturne i sportske manifestacije "Dani kosidbe na Kupresu 2018. godine", priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Vlada je dala suglasnost na prijedlog odluke na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu MUP-a Hercegbosanske županije, a usvojeno je i rješenje o imenovanju predsjednika i članova privremenog Nadzornog odbora JP RU "Tušnica" d.o.o. Livno na razdoblje od tri mjeseca.

Prema donesenom rješenju Željko Marijan imenuje se za vršitelja dužnosti direktora Uprave za civilnu zaštitu HBŽ-a do okončanja natječajne procedure.

Vlada je odobrila pet tisuća maraka župi sv. Ilije Proroka Glamoč, kao financijsku potpora za proslavu mlade mise te 15.000 maraka za rješavanje stambenog pitanja policijskog službenika Žarka Bošnjaka, koji je zbog posljedica ranjavanja, vršeći dužnost policajca PU Drvar, ostao trajni invalid prilikom sprječavanja pljačke banke u Drvaru 3. ožujka 2017. godine, priopćeno je Vlade HBŽ-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.