Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Održana obuka iz volonterizma

22. rujna 2015. u 12:25 0 komentara 102 prikaza
jjj

U prostorijama Studentskog Hotela „Mostar“  21. 9. 2015. sa početkom u 8 sati održana je  obuka na temu „Volonterizam“ za predstavnike Vijeća učenika Srednjih Škola. Obuka je realizirana u  sklopu projekta „ Sajam Srednjih Škola-Mostovi prijateljstva 2015„ i poslužila je  za upoznavanje učenika sa Zakonom o volonterizmu Federacije BiH, te za diskusiju o volonterizmu, planiranju volonterskih akcija i procesu komunikacije. 
Također, na obuci su se dogovorile konkretne obrveze volontera za predstojeći Sajam Srednjih Škola- Mostovi prijateljstva 2015 koji će se realizirati u razdoblju od 16. 11. 2015.- 20. 11. 2015. godine. Obuci je prisustvovala i viša stručna savjetnica za mlade pri Misnistarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ-a gđica. Azemina Gubeljić koja je ukazala na važnost volonterizma mladih osoba u razvoju lokalne zajednice.
Vijeće mladih Grada Mostara provodi projekat „ Sajam Srednjih škola- Mostovi prijateljstva 2015. „ u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF). Osnovni cilj projekta „ Sajam srednjih škola- Mostovi prijateljstva 2015 „  jeste  promovirat suživot kroz povećano povjerenje, poštivanje različitosti, te jačanje građanskog i međukulturalnog dijaloga među građanima, posebno mladima, sve  u cilju smanjenja opasnosti od ponovnog sukoba i nasilja. Aktivnosti projekta Sajam Srednjih Škola-Mostovi prijateljstva će trajati do 01. prosinca 2015. godine, a realizirat će se kroz tematsku oblast obrazovanje.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.