IN MEMORIAM

Održana komemoracija za novinara Večernjeg lista Milana Jajčinovića

Foto: Borna Filić
1/6
13.11.2017.
u 14:49

Milan Jajčinović u novinarstvu je bio od 1982., a u Večernjaku je bio 27 godina

U Večernjem listu danas je održana komemoracija za Milana Jajčinovića, dugogodišnjeg Večernjakovog novinara i kolumnista koji je preminuo u petak u Zagrebu u 63. godini, nakon duge i teške bolesti.

Milan Jajčinović rođen je 1955. u Bobovcu kod Sunje. Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu diplomirao je 1980., a u novinarstvu je od 1982. Radio je i u Vjesniku i Danasu, a u Večernjem je bio od 1990. godine.
 

Objavio je tri knjige: "Đavo i vodeničari" 1998., "Korifeji lažnih istina" 2012. i "Od Jugoslavije do Euroslavije" 2013. 

Među onima koji su izrazili sućut bio je i premijer Andrej Plenković.

"Poštovana obitelji Jajčinović, sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti vašeg supruga i oca, gospodina Milana Jajčinovića.  Novinar i publicist, dugogodišnji Večernjakov kolumnist, svojim reakcijama na zbivanja i događaje u hrvatskom društvu pokazivao je snažan otpor nepravdi, ustrajno upozoravajući na anomalije koje nas okružuju. Odlaskom Milana Jajčinovića hrvatsko novinarstvo izgubilo je angažiranog borca za istinu. U ovim tužnim trenucima za vašu obitelj, upućujem vam izraze iskrene sućuti i dubokog suosjećanja u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno", stoji u izjavi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije