Čitluk

Održana godišnja skupština Udruge pčelara

01.04.2016.
u 11:00

U hotelu Brotnjo održana je redovita godišnja skupština Udruge pčelara “Broćanska kadulja” iz Čitluka, kojom je predsjedao predsjednik Udruge Miroslav Ostojić. Uz čitlučke pčelare, skupštini su nazočili općinski čelnici, predstavnici pčelarskih udruga susjednih hercegovačkih i dalmatinskih općina, Veterinarske stanice Čitluk, Saveza pčelara FBiH i predstavnici tvrtke Medicom iz Gruda koja se bavi proizvodnjom košnica, pogača za prehranu pčela, satnih osnova od čistog pčelinjeg voska i ostalih proizvoda za pčelarstvo.

Novo rješenje o registraciji

Nakon što su na početku u radno Predsjedništvo izabrani Miroslav Ostojić, Bruno Pinjuh, Pavo Zovko i Kruno Ostojić, te članovi ostalih radnih tijela Skupštine, predsjednik Udruge Miroslav Ostojić podnio je izvješće o radu Predsjedništva Udruge u proteklom razdoblju. Podnoseći izvješće o radu, Ostojić je istaknuo kako je Predsjedništvo Udruge radilo uspješno i redovito ostvarivalo sve planom zacrtane aktivnosti. Predsjedništvo je pratilo sva događanja vezana uz zakonsku regulativu te je s tim u vezi bilo nužno napraviti novo rješenje o registraciji Udruge. Ostojić je naglasio kako je Udruga pčelara “Broćanska kadulja” aktivno sudjelovala na Danima meda u Međugorju te Danima meda koji su organizirani na Agronomskom i prehrambeno-tehnološkom fakulteta Sveučilišta u Mostaru, kao i ocjenjivanju meda koje je organizirao Agromediteranski zavod.

Financijski problemi

Na skupštini su razmatrana i usvojena i izvješća o radu Nadzornog odbora Udruge te financijsko izvješće za prošlu godinu.

Tom prilikom je Dobroslav Zovko, glavni urednik časopisa “Pčela”, koji uređuje i izdaje Savez pčelara “Kadulja”, skupštinare upoznao s financijskim problemima koji su glavni razlog neizlaženja tog časopisa namijenjenog pčelarima. On je izrazio uvjerenje kako će Savez pčelara uskoro razriješiti taj problemi. Na skupštini su izneseni podaci kako članovi Udruge pčelara “Broćanska kadulja” aktivno sudjeluju na edukativnim seminarima o pčelarstvu te kako ta Udruga odlično surađuju s Veterinarskom stanicom Čitluk i Zavodom za veterinarstvo u Mostaru, koji obavljaju stručni pregled i izdaju potvrde o zdravstvenom stanuju pčela.

Inače, na skupštini su čitlučki pčelari opširno raspravljali o kvaliteti meda i pčelinjih proizvoda, o pravilnoj hranidbi pčelinjih zajednica, zaštiti i liječenju pčela, pripremi za predstojeću pčelarsku sezonu i drugim problemima s kojima se susreću u praksi, a razgovor i druženje nastavili su i na prigodnom domjenku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije