Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Održana Dekanska konferencija medicinskih fakulteta sveučilišta u BiH

29. lipnja 2017. u 21:15 0 komentara 164 prikaza

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u četvrtak je održana Dekanska konferencija medicinskih fakulteta univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovini.

Program Dekanske konferencije sadržavao je osvrt na akreditaciju visokoškolskih institucija, potom izmjene nastavnog plana i programa u sklopu prilagodbe europskom kvalifikacijskom okviru, usklađivanje ishoda učenja, kompetencija i kliničkih vještina sukladno zakonskim regulativama EU o reguliranim profesijama. Stoga ovaj skup predstavlja značajan iskorak u planiranju budućih zajedničkih aktivnosti za razvoj medicinske edukacije na prostorima BiH, na putu prema Europskoj uniji, izjavili su organizatori.

Posljednja konferencija održana je 2016. godine na Medicinskom Fakultetu Univerziteta Istočno Sarajevo, a inicijator ponovnog okupljanja na ovom značajnom sastanku čelnika krovnih zdravstvenih obrazovnih institucija u BiH je prof. dr. Milenko Bevanda s timom svojih prodekana (prof. dr. sc. Violeta Šoljić, prof. dr. sc. Danijel Pravdić, prof. dr. sc. Katarina Vukojević).

Konferenciji su prisustvovali prof. dr. sc. Ranko Škrbić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banja Luci, prof. dr. sc. Nermina Hadžigrahić, dekanica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, prof. dr. Milan Kulić dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo i doc. dr. sc. Harun Hodžić, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.