Naslovnica Vijesti

Određivanje priobalnog pojasa Neretve za urbano područje Mostara

07. prosinca 2017. u 11:22 0 komentara 54 prikaza

S ciljem omogućavanja djelovanja nadležnih institucija kojima su dodijeljena javna ovlast prema Zakonu o vodama, Vlada FBiH danas je dala suglasnost za određivanje širine zemljišta priobalnog pojasa (granica vodnog dobra) rijeke Neretve za urbano područje Grada Mostara, na dionici od Carinskog do Mosta Hasana Brkića, koja je drugačija od one definirane Zakonom o vodama.

Širina vodnog dobra na ovom području, u slučajevima gdje je to potrebno, može biti i manja od 15 metara, ukoliko pri tome može biti postignuta zaštita od štetnog djelovanja voda, zaštite voda i drugi ciljevi definirani Zakonom o vodama. No, granica ne može biti ispod izrazite geomorfološke promjene (granice obale).

Pri utvrđivanju prijedloga granice vodnog dobra, Agencija za vodno područje Jadranskog mora dužna je primijeniti kriterije iz Zakona o vodama i samo izuzetno postupiti na osnovu ove odluke, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.