Dragan Čović

Odnosi unutar bošnjačke koalicije stvaraju probleme u funkcionalnosti vlasti

 Dragan Čović
06.01.2021.
u 17:51

- Unutar hrvatskog naroda većina apsolutno postoji, kod srpskog također, sporna je bošnjačka većina koja je u nekim novim kompozicijama i preslagivanjima gdje trenutno ne znate tko je vlast, a tko oporba i takvi odnosi stvaraju probleme u funkcionalnosti zakonodavne, a posebno izvršne vlasti, rekao je Čović.

Problemi unutar bošnjačke koalicije i njihovi odnosi, kako unutarstranački, tako i odnosi među tim strankama, prelijevaju se na državnu i federalnu razinu. Obje razine traže legitimne predstavnike konstitutivnih naroda.  

Kazao je to u intervjuu za Dnevni avaz Dragan Čović, komentirajući činjenicu da nitko ne zna postoje li parlamentarne većine na federalnoj i državnoj razini. 

- Unutar hrvatskog naroda većina apsolutno postoji, kod srpskog također, sporna je bošnjačka većina koja je u nekim novim kompozicijama i preslagivanjima gdje trenutno ne znate tko je vlast, a tko oporba i takvi odnosi stvaraju probleme u funkcionalnosti zakonodavne, a posebno izvršne vlasti, rekao je Čović. 

- Stav HDZ-a je kristalno jasan, osobito ključni ciljevi koji neminovno stoje ispred nas i koji se moraju riješiti. Želimo efikasnu državnu razinu s jasnim rezultatima – ističe Čović.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar micelj
micelj
10:47 07.01.2021.

Ovo vise nema nikakva smisla Hrvati uzeti svoje,Sbi svoje ostaviti bosnjama sarajevski kanton i nek imaju svoju drzavu i nek prave djihad onda nece imati blokada..

IJ
I ja tebi
21:21 06.01.2021.

Dosta biranja hrvatski predstavnika od strane muslimana.

LO
lokve
21:06 06.01.2021.

Funkcionalna država koja će ti ispunjavati želje ili blokade na svim nivoima. Dosta blokada veta po krvnim zrncima i fržava ce procvetati.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije