Ivanić s Benkiraneom

Odnosi BiH i Maroka veoma dobri i prijateljski

ivanic maroko
20.03.2016.
u 18:14

Ivanić je informirao premijera o unutarnjo-političkoj situaciji u BiH i značaju koji se pridaje europskim integracijama

Član Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić sastao se s premijerom Kraljevine Maroko Abdelilahom Benkiraneom. Na sastanku je razgovarano o bilateralnim odnosima dviju zemalja, koji su ocijenjeni kao veoma dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja.

Ivanić je informirao premijera o unutarnjo-političkoj situaciji u BiH i značaju koji se pridaje europskim integracijama, a koje smatramo neophodnim za stabilnost zemlje. Maroko, kao jedna od najstabilnijih afričkih zemalja, vodi politiku dobre suradnje sa svim zemljama ubrzanog ekonomskog razvoja i sudjeluje u najvažnijim međunarodnim forumima. 

Poseban značaj pridaju borbi protiv nasilnog ekstremizma i radikalizma bilo koje vrste, te njeguju tradicionalni multikulturalizam zajednice.

Razgovarano je i o prilivu velikog broja migranata iz Afrike, te konstatirano da samo stabilnost i ekonomski razvoj afričkih zemalja mogu spriječiti dalje masovne migracije. Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog prijateljstva dviju zemalja i njihovih naroda, te uvjerenje da će se ti odnosi nastaviti razvijati u pravcu još intenzivnije suradnje, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije