Zvizdić i Lukšić

Odnosi BiH i Crne Gore u uzlaznoj putanji

Zvizdić - Lukšić
09.12.2015.
u 17:36

Ministar Lukšić je kazao da na putu euroatlantskih integracija BiH može očekivati punu podršku Crne Gore

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je u Sarajevu s potpredsjednikom Vlade Crne Gore i ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Igorom Lukšićem razgovarao o bilateralnim odnosima i suradnji u okviru euroatlantskih integracija.

U tom kontekstu, pozdravljena je inicijativa predsjedavajućeg Zvizdića za održavanje zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore na kojoj bi, potpisivanjem nekoliko sporazuma, bila konkretizirana suradnja dviju zemalja u raznim oblastima.

Zvizdić je čestitao ministru Lukšiću na pozivnici za NATO, naglasivši da će se članstvo Crne Gore u ovom vojnom savezu pozitivno odraziti i na susjedne zemlje, u pogledu sigurnosti, ali i priliva stranih investicija.

Prioriteti Bosne i Hercegovine su europske integracije, aktivacija MAP-a i gospodarski razvoj, rekao je predsjedavajući Zvizdić, naglasivši da će BiH početkom sljedeće godine podnijeti aplikaciju za članstvo u Europskoj uniji. Ministar Lukšić je kazao da na putu euroatlantskih integracija BiH može očekivati punu podršku Crne Gore te je čestitao na pozitivnom izvješću Europske komisije o napretku BiH.

Sugovornici su ocijenili da su odnosi dviju zemalja u uzlaznoj putanji, istaknuvši primjere sporazuma o granici, o lokaciji diplomatsko-konzularnih predstavništava u inozemstvu i o prekograničnoj suradnji. Tijekom susreta razgovarano je i o projektima transportnog i energetskog povezivanja regije, a predsjedavajući Zvizdić je istaknuo značaj Jadransko-jonskog autoputa i Jadransko-jonskog plinovoda za BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?