INCIDENT U SIRIJI

Odmjeravanje snaga: Ruski vojni kamion htio preteći američki pa zamalo pregazili civila

21.02.2020.
u 11:00

Rusko patrolno vozilo navodno je prekšilo protokol kada je htjelo zaobići američki vojni kamion pa su ih ovi izgurali sa ceste

Odmjeravanje snaga između SAD-a i Rusije u vojnoj jačini zamalo je završilo tragedijom u Siriji.

Na Twitteru je, naime, objavljena snimka iz sirijskog Qamishlila gdje je američko vojno vozilo s ceste izguralo ruski oklopni kamion koji je u tom trenutku skoro pregazio čovjeka koji je hodao uz cestu.

Incident je potvrdilo Središnje američko zapovjedništvo, a kapetan William Urban rekao je da istražuju događaj sa snimke, piše Daily Mail.

Glasnogovornik operacije "Inherent Resolve" rekao je pak da je rusko patrolno vozilo prekršilo protokol te da je ispračeno s tog područja.

Priopćili su kako je 19. veljače 2020. ruska patrola prekršila protokole o nekonfliknosti i nije se pridržavala antikonfliktnih mjera pa je ispračena s područja gdje se provde operacije SAD-a.

U videu koji traje 45 sekundi vidi se kako ruski konvoj vozi iza američkih kamiona. U jednom trenutku Rusi pokušavaju prestići Amerikance, no oni su im blokirali put pa je jedan kamion završio izvan ceste.

Video pogledajte OVDJE

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije