Crnadak

Odluka Vijeća za opće poslove EU veliko ohrabrenje

 Igor Crnadak
20.09.2016.
u 15:15

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak kazao je da je današnja odluka Vijeća za opće poslove Europske unije, kojom je prihvaćena bh. zahtjeva za članstvo, veliko ohrabrenje i vraća optimizam u BiH.

Za Crnatka, prihvatanje zahtjeva predstavlja potvrdu da je EU odlučna da nastavi s politikom proširenja, koja je jedna od najuspješnijih u posljednje vrijeme.

Međutim, dodao je, mnogi problemi s kojima se EU suočava upozoravaju da se ne smije gubiti vrijeme i da se mora pokazati da je BiH u stanju da u idućem razdoblju nastavi još brže i snažnije.

On smatra da će na popunjavanju upitnika i na suradnji s Europskom komisijom tijekom izrade mišljenja o BiH, institucije na svim nivoima morati pokazati čvrsto opredjeljenje i sposobnost da ispunjavaju obaveze na europskom putu, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

- BiH u idućem razdoblju treba najviše pažnje posvetiti zapošljavanju, ekonomskom razvoju i borbi protiv korupcije, a upravo usklađivanje sa europskim standardima i nastavak demokratizacije institucija tijekom procesa integracije u EU će dati veliki doprinos - stav je šefa diplomatije BiH. 

Ocijenio je i da je prihvatanje aplikacije potvrda napretka u provođenju reformi, ali je sada važno prestati sa unutrašnjim konfliktima i političkim prepucavanjima, te je zaključio da ključne političke stranke trebaju osigurati da sve institucije i organi na nivou BiH, kao i u oba entiteta, budu posvećene ispunjavanju obaveza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?