CVIJANOVIĆ:

Odluka o mehanizmu koordinacije nije usuglašena s Vladom RS-a

Željka Cvijanović
A.Cavic
10.02.2016.
u 16:49

Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željke Cvijanović izjavila je da usvojena Odluka o sustavu koordinacije procesa europskih integracija u BiH nije usuglašena s Vladom RS-a.

Komentirajući navode predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića o ovoj odluci, koja je usvojena 26. siječnja 2016. godine, Cvijanović je navela da je „nedopustivo da Zvizdić kaže da je tekst Odluke o sustavu koordinacije, koju je usvojili Vijeće ministara, poslao entitetskim vladama na upoznavanje".

-Njegov zadatak je bio ne da upozna entitetske vlade o usvojenom tekstu, već da entitetske vlade uključi u razgovore, da bi tekst, na kraju, nakon njegovog usuglašavanja, bio usvojen na svim razinama vlasti, istaknula je Cvijanović u pisanoj izjavi. 

Smatra da je predsjedavajući Vijeća ministara zloupotrijebio nedavni sastanak u Banjoj Luci.

-Na sastanku je dogovoreno da nam Kabinet predsjedavajućeg pošalje radnu verziju, a da Vlada Republike Srpske da svoje komentare na njen tekst. Očigledno, on je tada od sudionika sastanka sakrio činjenicu da je Vijeće ministara Odluku već usvojio, naglasila je predsjednica Vlade Srpske i dodala da će se Vlada Republike Srpske i službeno odrediti prema tekstu Odluke, ali i prema ponašanju Vijeća ministara, koje je odlučilo da samo, bez uključenosti Vlade Republike Srpske, kreira rješenja o stvarima u kojima Republika Srpska ima jasno izraženu ustavnu ulogu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije