Željezničar

Odigrali bez golova s ruskim prvoligašem

03.02.2017.
u 08:00

Željezničar je odigrao 0:0 u prvoj pripremnoj utakmici protiv Krylje Sovetov, koja je jučer igrana u Antalyji. Plavi su bili nešto bolji suparnik tijekom cijelog susreta, a najbolju priliku za pogodak i vodstvo propustio je napadač Želje Ivan Lendrić koji je u 35. minuti šutirao s bijele točke, ali je vratar ruskog sastava uspio obraniti njegov udarac.

Željo je prvi pripremni susret počeo u sastavu: Kjosevski - S. Stevanović, Boccaccini, Bogičević, Stojanović - Marković, Blagojević - M. Stevanović, Zeba, Zakarić - Lendrić.

Priključio se Beširević

Inače, Beširević se tek jučer i pridružio pripremama Želje u Turskoj, gdje je otputovao umjesto Ivana Crnova, koji je ozlijedio koljeno i nakon današnjeg zakazanoga liječničkoga pregleda bit će poznato očekuje li ga duža stanka ili tek oporavak od nekoliko dana.

Ako se ostvare najlošija predviđanja, Crnov bi mogao propustiti ostatak sezone, što bi bio veliki udarac ambicijama plavih u nastavku s obzirom na to da su već otpustili Sandija Križmana koji je bio jedno od alternativnih rješenja u napadu.

Što se tiče samog susreta protiv ruskog sastava, u 12. minuti Krylja Sovjetov je zaprijetila, ali je Kjosevski sigurno obranio udarac. Minutu poslije Lendrića je uposlio Zeba, ali u posljednji trenutak obrambeni igrač Krylje izbacuje loptu ispred napadača plavog tima.

U 16. minuti S. Stevanović iskosa šutira, ali vratar Sovjetova hvata loptu, da bi 10 minuta poslije Zakarić šutirao, a Lendrić zakačio loptu koja odlazi preko gola.

Igrala se 35. minuta kada je Stojanović oboren u kaznenom prostoru, a sudac pokazao na bijelu točku. Loptu je namjestio Ivan Lendrić, dobro šutirao, ali je vratar ruskog sastava pročitao njegov udarac i obranio ga te je ostalo 0:0. Samo dvije minute poslije Boccaccini s pet metara šutira preko gola, a još tri minute poslije Krylja prijeti udarcem iskosa koji odlazi pored gola te se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:0. Trener Želje Slavko Petrović na poluvremenu je napravio nekoliko izmjena, ali se to nije previše osjetilo na igri plavog tima koji je i dalje bio bolji protivnik.

Istina, Rusi su igrali na kontre, pa je u 53. minuti igrač Krylje zaprijetio iskosa, ali je Fejzić bio siguran. Uzvratio je nakon kornera Miroslav Stevanović, koji je uhvatio volej, ali ponovno bio sjajan vratar Krylje.

Jutarnji trening

Na novu priliku čekalo se do 64. minute, kada je Bekrić ubacio, a Marković glavom šutirao preko gola, što je ujedno bila i posljednja prilika na utakmici, koja je završena bez pobjednika. Prije ovog susreta Željo je imao naporan jutarnji trening, a već u ponedjeljak plave očekuje nova utakmica, i to protiv Amkar Perma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije