potvrđeno iz HDZ-a

Odgođen sastanak izaslanstva HDZ-a BiH i SDA

27.10.2019.
u 18:07

Sastanak izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) i Stranke demokratske akcije (SDA) koji se trebao održati u ponedjeljak, 28. listopada 2019., godine u Mostaru je odgođen, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

O novom terminu održavanja sastanka, javnost će biti blagovremneno obaviještena. 

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je za Fenu izjavio kako će na sastanku koji je bio planiran za sutra nastojati otvoriti razgovore na konkretan način.

- Tražimo rješenja koja će poštivati odluke Ustavnog suda BiH ili načela koji smo davno svi potpisali, a to je da pripadnici jednog naroda neće birati predstavnike drugom narodu. To je legitimna zastupljenost konstitutivnih naroda kako je to definirao Ustavni sud i postoji bezbroj rješenja koja bi zadovoljila taj i sve druge kriterije, a ja ću nastojati da konkretno razgovaramo o Predsjedništvu, Domu naroda, Gradu Mostaru i moguće o još nekim političkim pitanjima. Nećemo mi to moći na jednom sastanku riješiti, ali ja ću predložiti da napravimo jednu dinamiku da u ovoj godini kroz tri ili četiri sastanka dogovorimo izborni zakon prije izborne godine – poručio je Čović danas. 

Zašto je sutrašnji sastanak u Mostaru otkazan, iz HDZ-a nije priopćeno. 

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
07:44 28.10.2019.

Čudo kao europejac ne traži način da zadovolji evropski sud. Nije on ni vidio Evrope, seljačina iz našego sokaka.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?