Novi rok

Odgađa 
se objava popisa pučanstva

bih...mostar...02.10.2013...popis stanovnistva u bih, popis u mostaru foto: zoran grizelj vecernji list
11.05.2016.
u 07:00

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je kako će objava rezultata popisa pučanstva biti odgođena za tri mjeseca zbog čisto politikantskih razloga, što neće pozitivno utjecati i na europski put zemlje. Čović je to rekao držeći predavanje studentima Sveučilišta u Mostaru i pri tome objasnio kako su takve političke akrobacije rezultat promišljanja da ne bi u bilo kojem slučaju imale negativnog utjecaja na lokalne izbore.

Prijedlog Vijeću ministara

Naime, s obzirom na to da su izborne kvote u pojedinim sredinama upravo vezane uz rezultate popisa pučanstva iz 1991., koji je formalno još uvijek na snazi, neće se poremetiti ta politička “idila”, a koja je ustvari doživjela posve drugu krajnost i danas odudara od realnosti. Kako je odgoda vjerojatni scenarij s obzirom na to da je do konačnog roka za objavu rezultata popisa ostalo mjesec i 20 dana, dok su za obavljanje tehničkog dijela potrebna najmanje tri mjeseca, jasno je da će se ovo pitanje uskoro naći na sjednici državnog Parlamenta te će se izglasati odgoda objave...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?