KAKVA STE OSOBA

Odgađate budilicu ili stignete još i vježbati? Evo što vaše jutarnje navike govore o vama

Thinkstcok
01.10.2017.
u 21:57

Postoje osobe koje se bude prije šest sati ujutro i obave puno toga prije nego krenu na posao, no ima i onih koji ujutro jedva stignu oprati zube

Bilo da se ujutro ustajete iz kreveta i ranije nego što trebate ili buđenje odgađate do zadnjeg trenutka, vaše jutarnje navike govore puno toga o tome kakva ste osoba. 

Društvena trenerica Suzy Ashworth tvrdi kako postoje rutine koje su određene za različite vrste osoba.

Ranoranioci

Budite se prije 6 sati ujutro, vježbate, pišete popis zadataka prije nego što se bilo tko drugi probudi. Ako se budite prije svih ostalih osjećate veću kontrolu nad svojim životom, ali i životima drugih. No, ako se probudite rano ne znači da nećete imati loš dan. Vi ste snalažljiva i proaktivna osoba koja je usredotočena na to da ima dobar dan. Pravi ste perfekcionist koji želi uspjeti u životu i uvijek će biti jedan korak ispred drugih.

Sve u zadnji trenutak

Barem deset puta odgađate budilicu prije nego se probudite u 8 sati, niste pripremili što ćete odjenuti niti sebi niti djeci, a o doručku tek niste razmišljali. Vaša jutra mogu vam uzrokovati anksioznost i nedostatak ravnoteže pogotovo ako budete budni do kasno u noć i pokušavate stići na posao ujutro.

Organizirani kaos

Tijekom jutarnje rutine pripremate prezentaciju za posao dok usput perete zube i odijevate se. iako to možda funkcionira većinu vremena, naporno je i drugi to mogu gledati kao neodgovorno ponašanje. Također, to može značiti da vas je strah uspjeha. Podsvjesno sabotirate svoj posao i to kako vas drugi vide.

Noćna ptica

Sve pripremate navečer kako bi ujutro mogli otrčati na posao. Prije nego što legnete u krevet pripremite si odjeću, djeci torbu za školu, provjerite listu zadataka i što sve trebate još napraviti... Detalji i rutina su dobri, no pripazite da ne budete previše strogi prema sebi - u redu je uzeti slobodan dan.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije