VASVIJA VIDOVIĆ:

Odluka Suda BiH očekivana, uputit ćemo apelaciju Ustavnom sudu BiH

fahrudin radoncic
03.02.2016.
u 15:00

Doneseno je rješenje kojim je žalba odbijena kao neosnovana

Predsjednik SBB-a i bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić ostaje u pritvoru nakon što je Sud BiH 2. veljače odbio žalbu njegovih odvjetnika. 

Apelacijsko vijeće Suda BiH razmatralo je žalbu na određivanje jednomjesečnog pritvora Fahrudinu Radončiću, koju su uložili Dragan Barbarić i Vasvija Vidović, odvjetnički tim predsjednika SBB-a.

Doneseno je rješenje kojim je ova žalba odbijena kao neosnovana. Žalba protiv ovog rješenja izvanpretresnog vijeća Suda BiH nije dopuštena, priopćeno je iz Suda BiH. 

Ranije je Sud BiH na prijedlog Tužiteljstva BiH odredio jednomjesečni pritvor Radončiću zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnih djela, ometanja rada pravosuđa i krivično djelo davanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Fahrudin Radončić u pritvoru može ostati do 25. veljače 2016. godine, odnosno do nove sudske odluke.

Odluka Suda BiH, kojom je odbijena naša žalba, za mene je bila očekivana s obzirom na njihov dosadašnji stav i način na koji rade, izjavila je za "Avaz" Vasvija Vidović, advokatica Fahrudina Radončića, lidera SBB-a BiH.

- Ja već radim na apelaciji koju ću poslati Ustavnom sudu BiH. U stalnim sam konsultacijama sa stranim kolegama, kako bih eventualno, ukoliko bude potrebe, poslali apelaciju i Sudu u Strazburu - kazala je Vidović.

Prema njenim riječima, pritvorski predmeti su hitni, tako da bi se Ustavni sud BiH o ovoj apelaciji trebao očitovati uskoro.

Podsjećamo, Sud BiH danas je priopćio kako je Apelaciono vijeće odbilo žalbu branilaca predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića na mjeru pritvora u trajanju od 30 dana.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije