Na području PU Kiseljak

Od višestrukih prekršitelja zakona oduzeto osam vozila

18.12.2016.
u 09:00

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanske županije posljednjih mjeseci provode pojačane aktivnosti u oblasti sigurnosti prometa. Nakon pojačanih kontrola vikendom, na udaru policije našli su se višestruki prekršitelji zakona koji reguliraju oblast sigurnosti prometa. Jedna od mjera je i oduzimanje vozila osobama koje se u više navrata pojavljuju kao izvršitelji prekršaja, kao što su upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, vožnja bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom velikom brzinom, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te drugi prekršaji koji u značajnoj mjeri negativno utječu na sigurnost svih sudionika u prometu.

Postizanje željenog učinka

Policija je tako oduzela vozilo marke VW Golf osobi inicijala Z. B. rođenoj 1971. godine iz Kiseljaka, nakon što je sudjelovao u prometnoj nesreći koja se dogodila 15. prosinca 2016.godine u mjestu Brestovsko u općini Kiseljak, upravljajući neregistriranim vozilom. Provjerom podataka utvrđeno je da se radi o osobi koja je višestruki povratnik u vršenju prometnih prekršaja te kako ima neplaćenih novčanih kazni u ukupnom iznosu od 1140 KM. Budući da dosadašnje izrečene kazne nisu postigle željeni učinak, policijski službenici Policijske postaje Kiseljak privremenim oduzimanjem vozila kojim je počinjen prekršaj, spriječili su Z. B. u daljem činjenju prekršaja ove vrste. Upućen je i zahtjev Općinskom sudu Kiseljak za pokretanje prekršajnog postupka, a bit će predloženo i trajno oduzimanje vozila, kao predmeta izvršenja više prekršaja. Inače, na području PU Kiseljak, kojoj osim Kiseljaka, pripadaju i općine Kreševo, Fojnica i Busovača, oduzeto je ukupno osam motornih vozila od izvršitelja najtežih prometnih prekršaja.

Ista praksa i ubuduće

“Oduzimanje vozila višestrukim prekršiteljima prometnih propisa bit će nastavljeno na području svih općina SBŽ-a, kako je to i dogovoreno na sastanku s predsjednicima općinskih sudova u županiji, koji je održan u Travniku početkom prosinca. Ovakva praksa će biti nastavljena i ubuduće, s obzirom na to da već daje rezultate u pogledu smanjivanja broja prometnih nesreća i njihovih posljedica”, kažu iz MUP-a SBŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije