Vikend u znaku sunca

Neka se mjesta još bore s poplavama, od sutra stabilnije

'20.08.2013., Rijeka - Kisa i pad temperature za desetak stupnjeva. Rijecani pod kisobranima setaju korzom. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
Foto: 'Goran Kovacic/PIXSELL'
05.09.2014.
u 08:44

Teško je prognozirati do kada će trajati stabilnost. Što se temperatura tiče, one će na jugu biti i do 28 stupnjeva

Vrijeme kada je veljača bila jedini promjenjivi mjesec u kojemu bi se znala izmijeniti sva godišnja doba odavno je iza nas s obzirom da su danas svi mjeseci nepredvidljivi. Obilna kiša jučer je zahvatila dijelove Bosne, a u poslijepodnevnim satima i Hercegovinu, te su poplavljeni određeni dijelovi Teslića, Doboja, Prijedora i Banje Luke. Meteorolozi smirivanje vremena najavljuju za vikend, osobito u nedjelju, a lijepo će biti i u ponedjeljak. - U dane vikenda uglavnom će biti sunčano i toplije vrijeme. U subotu u nekim dijelovima poslijepodne bi moglo biti malo kiše, dok će u nedjelju biti stabilno i suho, a trebala bi prestati i umjerena do jaka bura. Temperature će se za vikend u Bosni kretati između 16 i 22 Celzijeva stupnja, dok će one u Hercegovini iznositi između 23 i 28 Celzijevih stupnjeva - stoji na stranicama vremenske prognoze za RH i BiH koju uređuje profesor zemljopisa Zoran Zadro. S njim smo kratko i porazgovarali. - Stabilno vrijeme nas očekuje u nedjelju i ponedjeljak. Međutim, vjerojatno to neće dugo potrajati jer bi se već od sredine idućeg tjedna vrijeme ponovno moglo pogoršati, ali te se analize još prate - kaže nam Zadro. Iako se jučer činilo da će precizne norvešne prognoze za Hercegovinu zakazati i da će proći bez kiše, poslijepodne je ona počela padati. U nekim mjestima zabilježene su i obilnije oborine. - Klimatološki, jesen je već počela, što vidimo ovih dana - kaže Zadro. A hoće li ljeto ikako još ove godine obući svoje ruho, koje je ionako rijetko oblačilo u protekla tri mjeseca, teško je reći. Kako sada stvari stoje, jesen je stigla i prije svog službenog početka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?