NOVI PROJEKT

Od sredine travnja redoviti letovi na relaciji Mostar - Rim

avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
15.03.2014.
u 09:53

Kada je u pitanju studija koju je financirala EU za rekonstrukciju Zračne luke, iz Ureda direktora napominju kako se projekt koji je financirala EU odvijao u tri dijela

Mostar uskoro dobiva nove zračne mostove. To je potvrđeno iz Zračne luke Mostar odakle je poručeno kako će zračni koridor Mostar - Rim zaživjeti od sredine travnja. - Redovita linija na ovoj destinaciji je u finalnoj fazi s talijanskom kompanijom Mistral Air, a planirani početak je sredinom mjeseca travnja - rekli su za Fenu iz Zračne luke Mostar. Kada je u pitanju studija koju je financirala EU za rekonstrukciju Zračne luke, iz Ureda direktora napominju kako se projekt koji je financirala EU odvijao u tri dijela.

Brži ekonomski razvoj

- Globalni cilj projekta je brži ekonomski razvoj, poboljšanje konkurentnosti i povećanje prihoda od turizma dijela Hercegovine kroz zračnu povezanost preko mostarske Zračne luke. Tri faze projekta odnosile su se na procjenu poslovnih mogućnosti Zračne luke Mostar, tržišnih mogućnosti i izrade financijskog plana te prognoze financijskog tijeka u kratkoročnom, srednjoročnom i dugoročnom razdoblju. Kao rezultat izrađene su studije poslovnog i marketinškog plana i plana investicija, kao i opcije daljnjeg razvoja Zračne luke kroz moguće scenarije restrukturiranja vlasništva - ističu iz Zračne luke. Što je tiče charter letova iz Mostara zbog blizine Međugorja, Zračna luka Mostar je u idealnoj poziciji kao pokretač religijskog turizma, što se u prethodnim godinama odražavalo kroz charter letove, primarno iz Italije. Međutim, taj se trend polako mijenja i prelazi i na druge vrste turizma, bilo incoming ili outgoing. Sezona je već počela i ove godine mostarska Zračna luka bit će povezana redovitim ili redovitim charter vezama s talijanskim gradovima: Bari, Napulj, Milano, Bergamo, Pescara, Palermo, Pisa, Cuneo, i naravno Rim.

Nove linije

Zračnoj luci Mostar neophodno je povezivanje s nekim europskim hubom koji bi omogućio dalje povezivanje s drugim destinacijama. Potencijalni putnici iz područja koje obuhvaća Zračna luka Mostar uglavnom gravitiraju njemačkom i skandinavskom tržištu te je to ovoj luci glavni fokus u daljem razvoju i otvaranju novih zračnih veza. - Krajem prošle godine bili smo u posjetu Stuttgartu gdje je održan niz sastanaka s gospodarstvenicima iz tog dijela Njemačke, kao i kolegama iz zračne luke Stuttgart te predstavnicima njemačke niskotarifne kompanije German Wings. Nadamo se kako će se u budućnosti ova suradnja proširiti i na uvođenje linije s nekim njemačkim gradom - zaključili su u mostarskoj Zračnoj luci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije