Posljedice dugotrajnih minusa

Od smrzavanja u BiH umrlo najmanje 12 osoba

31.01.2017.
u 09:34

Zima i hladnoća odnijele su još jedan život. Naime, starica S.S. (84)iz Lopara umrla je od posljedica smrzavanja, priopćeno je iz CJS Bijeljina. Tijelo starice pronađeno je 27. siječnja u neposrednoj blizini obiteljske kuće. To je osma žrtva smrzavanja u RS-u od početka siječnja, dok su u istom razdoblju uslijed smrzavanja u FBiH preminule četiri osobe. Ekstremno niske temperature od početka godine u BiH odnijele su najmanje 12 života, piše Večernji list BiH.

Preminuli u FBiH

Posljednja žrtva u Federaciji je H. S. iz Maglaja rođen 1963., čije je tijelo pronađeno 28. siječnja u ulici Put branilaca, a smrt uslijed smrzavanja potvrdio je dežurni mrtvozornik. Obdukcija tijela Sakiba (79) i Fehrije Muftić (90), koja su pronađena 18. siječnja u obiteljskoj kući pored Lukavca, pokazala je kako su supružnici preminuli uslijed smrzavanja. Vještak sudske medicine je tijekom obdukcije utvrdio kako je muškarac preminuo uslijed trovanja ugljičnim monoksidom i smrzavanja, a žena zbog smrzavanja. Prva žrtva smrzavanja u FBiH bio je muškarac (50) čije je tijelo pronađeno u mjestu Srednje kod Ilijaša 10 siječnja. Ekstremne hladnoće su, po svemu sudeći, iza nas. Prema najavama FHMZ-a, danas nas očekuje novo naoblačenje sa zapada.

Toplije vrijeme

Do kraja dana i u večernjim satima u cijeloj BiH bit će pretežno oblačno. Oborine se očekuju u večernjim satima i u noći s utorka na srijedu, a u područjima iznad 1200 m susnježica i snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša, a Bosni kiša koja se može lediti u dodiru s tlom. Vjetar će biti slab južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura bit će od -10 do -4, na jugu -1 do 4, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 7 do 12 °C. Sutra će biti oblačno vrijeme s kišom, a na planinama snijegom. Na jugu Hercegovine oborina će biti u jutarnjim satima i dijelu prijepodneva. Jutarnja temperatura bit će od -2 do 3, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 7 do 10 °C. U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme, u Bosni prijepodne ponegdje sa slabom kišom, a na planinama slabim snijegom. Na jugu i jugozapadu povremeno će biti slabe kiše. Jutarnja temperatura bit će od -2 do 4, na jugu od 1 do 6, a najviša dnevna od 3 do 10, na jugu od 8 do 13 °C.

U petak će biti pretežno oblačno, na jugu mjestimično slaba kiša s temperaturom do 14 °C.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?