Srednja prometna škola u Mostaru

Od jeseni dva nova zanimanja

škola
25.05.2019.
u 15:35

U školskoj 2019./2020. nudi smjerove za računalnog operatera u prometu i tehničara za komunikacijske tehnologije

Prateći sve brži razvoj prometnih i komunikacijskih tehnologija, kao i suvremene zahtjeve tržišta rada, mobilnosti ljudi, roba i usluga, Srednja prometna škola Mostar, kao jedina regionalna srednja škola iz područja prometa, pruža mogućnost školovanja novih generacija u atraktivnim zanimanjima.

Stručni tim inženjera

Uz već postojeće usmjerene programe obrazovanja u cestovnom, željezničkom, poštansko-telekomunikacijskom i zračnom prometu te logistici i špediciji, učenicima završnih razreda osnovnih škola od nove školske 2019./2020. godine na izbor su ponuđena i nova zanimanja. U suradnji s Ministarstvom prosvjete HNŽ-a i Zavodom za školstvo Mostar izrađeni su novi nastavni planovi za zanimanja računalnoga operatera u prometu i tehničara za komunikacijske tehnologije. Ravnatelj Zoran Landeka posebno je predstavio dva nova zanimanja na čijem je planiranju i uvođenju radio stručni tim inženjera i profesora zaposlenih u ovoj školi. - Smjer računalnoga operatera u prometu jedino je zanimanje iz ove oblasti u BiH. Omogućuje inovativno učenje i stjecanje znanja kroz primijenjeno poslovanje u području informatike i računarstva s vježbama programiranja od početka školovanja, praktični rad u partnerskim tvrtkama te široke mogućnosti profesionalnoga zaposlenja i nastavka usavršavanja na visokoškolskim ustanovama. Daljnje školovanje u struci u posljednje vrijeme dostupno je i na fakultetima Sveučilišta u Mostaru, osobito na Odjelu prometa i logistike Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti - kazao je ravnatelj Landeka te dodao kako je tehničar za komunikacijske tehnologije moderno zanimanje prilagođeno stalnom napretku računalnih i telekomunikacijskih usluga, mrežnih sustava te s njima povezanih programskih i softverskih aplikacija.

Suradnja s poduzećima

Istaknuo je i kako u provedbi praktične nastave škola ugovorno surađuje s brojnim ustanovama, javnim i privatnim poduzećima. Najveći broj učenika obavlja praktičnu nastavu u različitim sektorima MUP-a i Ministarstva prometa i veza HNŽ-a, HP-a Mostar, HT-a Eronet, JP Autoceste FBiH, JP Ceste Mostar, Automoto klubu Mostar, Zračnoj luci Mostar, JP Željeznice FBiH te mnogim drugim osiguravajućim i špediterskim društvima, poduzećima za prijevoz putnika i tereta, zaključio je ravnatelj Landeka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?