Dogovor s Turkish Airlines

Od iduće godine uvode se letovi iz Mostara za Istanbul

mostar
02.12.2016.
u 19:00

Prijedlog je da se linija uspostavi na relaciji Sarajevo-Mostar-Istanbul i Istanbul-Sarajevo-Mostar

Turska zrakoplovna tvrka Turskih Airlines sljedeće godine trebala bi početi realizirati letove sa zračne luke Mostar. Dogovoreno je to na jučerašnjem sastanku između predstavnika zračne luke i turske tvrtke, potvrđeno je za Klix.ba iz Turkish Airlinesa.

Voditelj odjela prometa i sigurnosti Zračne luke Mostar Marko Đuzel za Klix.ba je izjavio da je uprava zračne luke ponudila sve uvjete te da je sada na turskoj tvrki da odluči o realizaciji letova.

"Otvoreno smo ponudili svoje uvjete, a čak je istaknuta i podrška veleposlanika Turske u Bosni i Hercegovini Halduna Koca. Mi smo učinili sve, sada je isključivo na Turkish Airlinesu da odrede postoji li isplativost. Oni imaju sve podatke o tehničkoj opremljenosti, potencijalu tržišta i trebaju odlučiti žele li suradnju s nama. Potrebno je utvrditi vidi li Turkish Airlines vidi komercijalnu isplativost na uspostavljanju linije", kazao je Đuzel.

Dodao je kako bi linija trebala biti uspostavljena tijekom sljedeće ljetne sezone, odnosno od druge polovine 2017. godine, jer zimi turska tvrtka ne vidi potencijal.

"Prijedlog je da se linija uspostavi na relaciji Sarajevo-Mostar-Istanbul i Istanbul-Sarajevo-Mostar. Početkom siječnja bismo trebali saznati njihovu odluku, a vjerojatno će projekt biti realiziran u drugoj polovini 2017. godine", naglasio je Đuzel.

Direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić smatra da je konačno nakon dugo vremena postignut pravi dogovor te je posebno izraženo zadovoljstvo što je veleposlanik Turske upoznat s karakteristikama zračne luke. 

Kako doznaju, let bi najvjerojatnije trebao biti realiziran jednom tjedno i to četvrtkom. Uspostavljanjem ove linije putnicima će biti pružena kvalitetnija usluga i pristupačnije okruženje s obzirom da je veliki broj građana Turske porijeklom iz BiH, a ima dosta i građana Turske koji žive i rade u našoj zemlji.

Podsjećamo i da je nedavno najavljeno da će Zračna luka Mostar u 2017. godinu ući s novim izgledom i mnogo boljom opremljenošću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije