POTVRDILA VLADA

Od 20. prosinca u Federaciji BiH nove mjere, na snagu stupa pravilo VPT

covid potvrde
PIXSELL
18.11.2021.
u 14:06

Vlada Federacije BiH danas je utvrdila prijedlog Kriznog stožera o uvođenju novih epidemioloških mjera od 20. prosinca ove godine. Najveća izmjena će biti tzv. pravilo VPT - cijepljen, prebolio, testiran. 

Mjere će, kako je naglašeno, biti uvođene postupno.

Prema novom prijedlogu svi zaposlenici u zdravstvenom sektoru, socijalnom, javnim upravama, vladama, općinama morat će ispunjavati jedan od tri uslova VPT da bi mogli obavljati posao na radnom mjestu.

Ako ne budu ispunjavali VPT, poslodavac će odlučivati o daljnjem procesu rada.

Do 20. prosinca županije će trebati da pripreme sve procedure kako bi se nesmetano provodile nove mjere u borbi protiv koronavirusa.

“Tko neće da se cijepi, treba se testirati o svom trošku ili da ima potvrdu da je prebolio. Ovi zaključcima je zadužen Zavod za javno zdravstvo da napravi stručne smjernice u vezi sa razmacima testiranja ako je PCR test ili ako je antigenski test, zatim koliko je potrebno nakon cijepljenja tražiti potvrdu”, rekla je Marina Bera, pomoćnica Federalnog ministarstva zdravstva.

Ona je kazala da će se mjere uvoditi postupno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?