Boravak od pet dana

Od 12. veljače građani Bosne i Hercegovine moći će putovati bez vize u još jednu zemlju

07.02.2017.
u 08:00

Predsjednik Bjelorusije Aleksander Lukašenko potpisao je dekret o uspostavljanju bezviznog režima za ulazak i napuštanje Bjelorusije za strane građane.

Dekret će stupiti na snagu 12. veljače 2017. Ovaj dokument podrazumijeva bezvizni ulazak samo na graničnom prijelazu u državnoj zračnoj luci u Minsku te boravak u Bjelorusiji do pet dana, a odnosi se na građane 79 zemalja, uključujući i BiH. Ovaj bezvizni režim ne vrijedi za osobe koje dolaze u Bjelorusiju zrakoplovom iz Rusije i planiraju putovati u zračne luke u Rusiju bez granične kontrole.

Cilj ovog dokumenta je intenziviranje poslovnih putovanja, jačanje turizma i za potrebe privatnih putovanja za osobe s običnim putnim ispravama.

Dokument se ne odnosi na nositelje diplomatskih, službenih ili drugih putovnica. Za ulazak u Bjelorusiju potrebno je predočiti valjan dokument te novac u vrijednosti od 25 € za svaki dan boravka.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?