nove cijene

Od 1. veljače građani BiH će plaćati skuplje gorivo

gorivo
27.12.2017.
u 20:00

Stanovnici Bosne i Hercegovine će od 1. veljače 2018. godine plaćati skuplje gorivo nakon što su jučer u Službenom listu objavljene izmjene Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u Bosni i Hercegovini.

Prema riječima Ratka Kovačevića, glasnogovornika Uprave za neizravno oporezivanje BiH, u odredbama se govori da izmjene Zakona o trošarinama stupaju na snagu osam dana od dana objave.

"26. prosinca je objavljeno u Službenom glasniku. Zakon stupa na snagu od prvog radnog dana u narednom mjesecu, a primjenjivati će se od prvog radnog dana narednog mjeseca, odnosno od 1. veljače 2018. godine", kazao je Kovačević za N1.

"Naplaćeni prihodi od putarine u iznosu 0,25 KM za izgradnju autoputeva i izgradnju i rekonstrukciju drugih puteva vode se na posebnom podračunu otvorenom kod Centralne banke Bosne i Hercegovine, a ti prihodi bit će raspodjeljivani u skladu sa Zakonom o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda.", stoji u novom izmijenjenom Zakonu o trošarinama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?