Tragična godišnjica

Ocu tragično stradale Selme teško pada divljanje cestama i suđenje

11.10.2017.
u 09:20

Godinu dana nakon što su njihove kćeri poginule u stravičnoj nesreći, uplakani očevi Selme Agić i Edite Malkoč, zajedno s drugim članovima najuže obitelji, jučer su položili cvijeće pored fotografija djevojaka postavljenih na travnatoj površini ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, piše Faktor.

Teško razdoblje

Otac Edite Malkoč jučer nije govorio. Snagu za obratiti se medijima jedva je skupio Selmin otac. Kazao je da mu teško pada činjenica da se i nakon tragedije i dalje divlja cestama, kao i samo suđenje krivcu za smrt djevojaka.

- Danas nam je mnogo teže nego kad se sve dogodilo jer tada smo bili u grču, sad smo svjesni svega, prošla je godina, a mi nismo išli na pola suđenja od silnoga odgađanja i nedolaska odvjetnika koji su kažnjeni tek nakon moga reagiranja.

Osim toga, odvjetnik Sanjina Sefića tvrdi da su svi krivi, da nije kriv samo on, nego su krivi i svjedoci koji su vidjeli što se događalo. Mi kao obitelji nastradalih djevojaka prolazimo kroz teško razdoblje - kaže Agić za portal Faktor. On je poručio da obitelji nastradalih ipak neće odustati te da će se boriti i ustrajati u tome da pravda bude zadovoljena. Ipak, Agić je naglasio kako ništa ne može vratiti njegovu kćer.

Zadovoljiti pravdu

- Nema te kazne koja će je vratiti u život, ali pravda mora biti zadovoljena i slične stvari spriječene - kaže Agić. Da će se boriti da se stvari promjene nabolje, poručili su i studenti Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

- Možemo reći da se u kontekstu sigurnosne situacije u BiH ništa nije promijenilo. Mjesec poslije tragične smrti Selme i Edite bile su aktivne policijske kontrole, ali danas ih ne vidimo, kao ni radare koje je obećao ministar. Sud i odvjetnici ne obavljaju svoje dužnosti i do sada smo bili suočeni s apsurdnim odgađanjem suđenja, zatim ponovljenim suđenjem, što jasno ilustrira nepoštivanje obitelji koje su ovaj proces morale proživljavati iznova – kazala je Lamija Spahić, studentica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije