Posljedice zabave

Obrisana snimka s Instagrama, traže se nove smjene i sankcije sudionika

07.05.2020.
u 18:02

Pjevačica Slađana Mandić, koja je svojom snimkom sa zabave organizirane u sarajevskom Golf klubu podignula prašinu, nije željela komentirati cijeli slučaj. Dnevni avaz stupio je u kontakt s njom kako bi doznao njezino mišljenje o svemu, no bez uspjeha. “Ne želim komentirati ništa o toj temi”, kazala je ona. U međuvremenu, na njezinu Instagram profilu nije moguće pronaći snimku sa zabave koja je, podsjećamo, okupila neke od poznatih osoba iz društvenog života. Reagirao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je upozorio kako je skandalozno okupljanje, takozvani sarajevski koronadernek, u jeku svjetske pandemije koronavirusa, zatvorenih restorana i zabrane okupljanja.

Pokazana ozbiljnost

“U potpunosti razumijem gnjev Sarajlija i on je opravdan. Mislim da je to nedopustivo, posebno kada vidimo da su neki od tih ljudi istaknuti u našem društvu. Važno je kazati u ovom trenutku da to nije prošlo bez određene sankcije i tu smo zbilja pokazali jednu ozbiljnost”, naglasio je Skaka za Fenu. Pritom je uputio čestitke MUP-u Sarajevske županije na brzoj reakciji, naglasivši kako su svi dužni poštovati naredbe i preporuke. Na proslavi, koja je organizirana u povodu rođendana sada već smijenjenog šefa Opće i abdominalne kirurgije KCUS-a Jusufa Šabanovića, pojavio se veći broj uglednih osoba iz društvenog, estradnog, ali i političkog života, a koje su se, bez mjera socijalne distance, zabavljale u sarajevskom Golf klubu, uživajući u jelu, piću i glazbi. Slučaj je dospio u javnost “zahvaljujući” snimci koju je pjevačica Slađana Mandić objavila na svojoj priči na Instagramu, a ubrzo nakon toga pristigla je policija koja je prekinula zabavu, a nadležnima uručila prekršajne naloge. Ova zabava primjer je kako se u vremenu korone, kada građani BiH rade sve kako bi poštivali mjere nadležnih stožera i struke, može vrlo lako baciti mrlja na sve do sada postignute rezultate u borbi protiv virusa. U cijeloj priči, osim smjena koje su već provedene u kontekstu liječnika koji su bili prisutni, pojavila se inicijativa i za smjenu državnog ministra Košarca. Zastupnici BH bloka (SDP i Naša stranka) u Zastupničkom domu Parlamenta BiH podnijeli su zahtjev za iniciranje glasovanja o potrebi rekonstrukcije Vijeća ministara BiH, i to na način da se glasuje o smjeni Košarca (SNSD). Zahtjev su potpisali i zastupnici Nezavisnog bloka, PDP-a i SDS-a. Povod je njegova prisutnost na slavlju u sarajevskom restoranu Golf klub, čime je, navode iz stranaka, prekršio mjere propisane za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Čeka se Parlament

“Ministar Staša Košarac svojim činom pokazao je nepoštivanje zakonskih propisa te izravno doveo u opasnost zdravlje građana BiH”, priopćeno je iz Naše stranke, koji očekuju da odgovor Parlamenta bude Košarceva smjena. Slučaj okupljanja, koji je privukao pozornost medija, dolazi s drugog kraja BiH, točnije iz Bosanskog Peterovca. Načelnik Dejan Prošić negirao je da je organizirao bilo kakav koronaparty te upozorio kako je riječ o iskonstruiranom događaju. “Meni je žao što se to pretvorilo u ovakvu priču jer se radilo o aktivnostima vatrogasne jedinice u povodu obilježavanja Svjetskog dana vatrogasaca. Organizirana je jedna pokazna vježba koja je bila ranije planirana. Izvedena je ta vježba i poslije toga bilo je malo posluženje i sastanak na kojem smo razgovarali o kadrovskoj i tehničkoj opremljenosti jedinice te načinu kako unaprijediti njezin rad jer su oni u ovome proljetnom razdoblju imali zaista mnogo posla oko šumskih požara”, kazao je Prošić.•

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?