Smještaj institucija

Obnavljali zgrade za koje nemaju vlasničke papire

23.11.2015.
u 06:45

Za zakup poslovnih prostora federalna Vlada je u 2014. potrošila više od 2,5 milijuna maraka

Iako su tijekom svog mandata više puta obećavali, 'platformaška' Vlada Federacije BiH, predvođena premijerom Nerminom Nikšićem, opet je potrošila veliki novac iz proračuna za potrebe smještaja federalnih institucija u Sarajevu i Mostaru.

Prema izvješću Ureda za reviziju, Vlada FBiH i Služba za zajedničke poslove organa FBiH nisu učinkovito i racionalno pristupili nalaženju trajnog rješenja za smještaj federalnih institucija u Sarajevu i Mostaru. Za zakup poslovnih prostora federalna Vlada je u prošloj godini potrošila više od 2,5 milijuna KM. Izdaci za unajmljivanje prostora iskazani su u točnom iznosu od 2,586.303 KM što je u odnosu na 2013. godinu više za čak 498.569 KM kada je za istu namjenu izdvojeno 2,087.734 KM. Na troškove unajmljivanja poslovnih prostora za smještaj federalnih institucija u Sarajevu i Mostaru odnosi se 2,561.967 KM, dok se 24.336 KM odnosi na iznajmljivanje skladišta od tvrtke Meridian Banja Luka za potrebe skladištenja donirane opreme mehanizacije iz donacije Narodne Republike Kine za što je Vlada FBiH odobrila sredstava iz tekuće rezerve. Revizori u svom izvješću upozoravaju kako je izgradnja poslovnog objekta zgrade Vlade FBiH u Mostaru jedino trajno rješenje za smještaj federalnih institucija. Za te namjene kupljeno je zemljište, ali ni u 2014. godini nije okončan postupak dobivanja urbanističke suglasnosti za izgradnju poslovnog objekta zgrade Vlade FBiH.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije